Seuran historia

Parkanon kamppailuseura ry. on alunperin vuonna 1989 perustettu karateseura. Seura toimi pitkään nimellä Parkanon Shotokan karate -do ry. Toiminta kuitenkin hiipui 2000-luvun alkupuolella. Seuran toiminta alkoi uudestaan tauon jälkeen vuonna 2012.

Seuran ensimmäinen tyylisuunta oli siis Shotokan karate. Alkuvuosina kilpailutoimintaan osallistuminen oli aktiivista ja menestystäkin saavutettiin, aina Shotokan karaten Euroopanmestaruus-kisoissa saakka. Seuraan tuli myös useita SM-mitaleja. Seuran päävalmentajana toimi Jarkko Vainionpää 2.dan.

Ensimmäinen peruskurssi alkoi 25.9.1989 Parkanon puntilla. Saliin kokoontui jopa 97 kaiken ikäistä karatesta kiinnostunutta. Seuraavallekin kurssille saapui noin 50 uutta ja innokasta. Seuran toiminta laajeni 1990-luvun alkupuolella myös Karviaan.

Nykyinen tyylisuuntamme Koryu Uchinadi eroaa aika paljon sen aikaisesta Shotokan karatesta. Harjoittelumme keskittyy enemmän monipuolisen itsepuolustustaidon ja kamppailusosaamisen kehittämiseen, kuin moderniin kilpakarateen. Toki kilpailutoimintaakaan ei ole suljettu pois, jos innokkaita löytyy.