Muut lajit

Shotokan karate

Shotokan karate on seuramme ensimmäinen tyylisuunta, jonka harjoitteleminen aloitettiin jo vuonna 1989. Lajin harjoitteleminen hiipui Parkanossa 2000- luvun taitteessa harrastajien muuttaessa pois paikkakunnalta.

Shotokan on suoraviivainen ja tehokas karaten tyylisuunta ja todennäköisesti maailman levinnein karaten muoto. Monet maailman parhaat kilpakaratekat ovat juuri Shotokan karatekoita. Myöskin MMA kehissä maailmalla mainetta on niittänyt Shotokan karatekoita, mm. entinen UFC mestari Lyoto Machida.

Vaikka seuramme päätyylisuunta on Koryu Uchinadi ja noudatamme Koryu Uchinadin opetussuunnitelmaa, monet harjoittelemamme itsepuolustussovellukset ovat löydettävissä myös Shotokan karaten katoista. Otteluharjoittelussamme myös näkyy Shotokan karaten vaikutus.

Muut lajit

Tekniikka- ja harjoitusvalikoimamme on saanut vaikutteita myös muista lajeista, kuten judosta, nyrkkeilystä, brasilialaisesta jiujitsusta. Harjoittelemme sitä mikä on tehokasta, emme välttämättä sitä mikä on kaikkein näyttävintä. Itsepuolustusharjoittelun tulee koostua realistisista ja tehokkaista tekniikoista ja harjoitteista.