Itsepuolustus

Itsepuolutus on fyysisen puolutustaidon lisäksi vaarallisten tilanteiden välttämistä ja ennakoimista. Harjoittelemalla kamppailulajeja voidaan parantaa kykyä puolustautua, mutta haavoittumattomaksi ei tee kuin Superhessun määpähkinät. Tärkein itsepuolustuksen muoto onkin ennaltaehkäistä vaaratilanteiden syntymistä. Vaikka olisitkin löytänyt kamppailugurun, jolta voit ostaa Superhessun maapähkinöitä varmista vielä, että ne todellakin antavat suojan puukkoja ja puntareita vastaan. Jos kuitenkin joudut turvatumaan tavallisen kamppailuseuran palveluksiin valmistaudu siihen, että oppimista edeltää lukemattomat toistokerrat ja monta saavillista hikeä.

Hyvän itsepuolustustaidon oppiminen vaatii aikaa. Toki yksinkertaisia toimintamalleja voidaan oppia nopeastikin, mutta todellisen itsepuolustustaidon voi saavutaa vain pitkäjänteisen harjoittelun avulla. Hyvä puolustuskyky vaatii myös tietoa siitä miten väkivalta ilmenee. Liian usein näkee näennäisen toimivia harjoituksia, joissa hyökkääjä ja puolustaja tekevät ”saumattomasti yhteistyötä”. Kadulla hyökkääjän motiivina voi kuitenkin olla maapähkinöittesi tehon testaaminen vaikka morapuukolla. Tästä syystä myös harjoitussalilla tulee oikean suorituksen oppisen jälkeen harjoitella mahdollisimman realistisesti eri tilanteita.

Vinkkejä itsepuolustukseen

1. Tarkkaile ympäristöäsi ja näytä valppaalta, älä kävele katse matopelissä.
2. Pidä riittävän pitkä etäisyys uhkaavaan henkilöön.
3. Varaudu aina siihen, että uhkaava henkilö on aseistautunut.
4. Muista +1 sääntö, eli älä oleta että päällekarkaaja on yksin tai, että hänellä on vain yksi ase.
5. Älä mene ehdoin tahdoin maahan, vaikka olisit hyvä mattopainija. Superhessun maapähkinöitä tarvitaan myös mountissa, jos kaveri vetää moran taskusta. Maassa ollessasi et myöskään pysty kontroimaan ympäristöäsi ja siten altistut kanssahyökkääjille.
6. Opettele riittävät mattopainitaidot, koska kuitenkin joudut maahan.
7. Stressitilanteessa hienomotoriikka heikkenee. Tästä syystä hienot pyörähdykset ja näytöstekniikat ovat lähinnä itsellesi vaarallisia. Yksikertaiset ja suoraviivaiset tekniikat, jotka on harjoiteltu lihasmuistiin saattavat toimia.
8. Harjoittele, harjoittele kovaa ja harjoitele viisaasti